Rally HD Livestream

Live HD stream voor 16.000 kijkers op een afgelegen rallycircuit zonder WiFi. De omstandigheden: 8 auto's, 16 camera's, hoge snelheid, veel trillingen en alleen het lichtste materiaal mag gebruik worden. Wij gingen de uitdaging aan.

Een afgelegen rallycircuit met onverharde wegen. Het oorverdovende geluid van de ronkende motoren van rallyauto’s. Die in 3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken. Met 360 PK onder de motorkappen. In 8 rallyauto’s elk 2 camera’s, voor én achter. Met 16.000 viewers, die via een livestream alle beelden kunnen zien. Tegelijkertijd. Via smartphone, pc, tablet en levensgrote beeldschermen op locatie. Realtime. Haarscherp. Vloeiend. En met de optie om zelf te kunnen schakelen tussen de 16 camera’s.

De techniek die schuil gaat achter de weergave van deze beelden, is vergelijkbaar met de techniek onder de motorkap van een rallyauto. De laatste hightech snufjes, slimste oplossingen en beste technologie om alles soepel te laten verlopen. Al voor het startsein van de rally wordt gegeven, beginnen de voorbereidingen voor de livestream.

In de rallysport telt elke gram. Alleen de lichtste computer en camera’s passeren de keuring door de coureurs. Alleen de allerbeste apparatuur en verbindingen krijgen de goedkeuring van Syscon. ‘Meet­in­the­middle’ is geen optie.

WiFi is niet vanzelfsprekend op een gemiddeld rallycircuit, één WiFi­centrum dekt het omvangrijke gebied niet. Dat vraagt om tactisch gepositioneerde WiFi ­centra die een soepele overgang van de verschillende beelden garanderen. Waar de rallyauto’s zich ook bevinden. 

Rally streaming camera

De benodigde bandbreedte is aanzienlijk. Een bandbreedte waarover de reguliere pc, tablet of smartphone niet beschikt. Streamingservers worden ingezet om de opnames succesvol realtime te converteren van rawstream naar de juiste HD­resolutie.
Levensgrote, zeer gedetailleerde LED­schermen ter plekke, voor de toeschouwers op het rallycircuit, vragen om een hele andere, veel hogere, resolutie. Met de bouw van een aparte, geavanceerde technische omgeving als gevolg.

Nu kan ieder van de 16.000 viewers zich daadwerkelijk rallycoureur voelen. Inclusief het ervaren van de hevige trillingen die het rijden op de rallyroute met zich meebrengt, zonder dat het resulteert in hevig bewegende beelden of beschadiging van de hightech opnameapparatuur. Inclusief het geluid van de ronkende motoren, dat geen frequentiestoring op het netwerk veroorzaakt.
Een rallyrijder vertrouwt blind op de aanwijzingen van de co­pilot. Vertrouw op ons voor het succesvol aangaan van uw uitdaging.